Skip to main content

Nothing is more important then your life.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking

hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is bedoeld voor iedereen die zich goed wil laten verzorgen. Dus voor mensen die vermoeid of gespannen zijn maar ook voor mensen die prima in hun vel zitten.

Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage is een eenvoudige en effectieve massage therapie. Alle organen, spieren, zenuwen, klieren en andere delen van het lichaam vindt men terug in de voeten. Al deze lichaamsdelen zijn verbonden met reflexgebieden in de voeten. Door deze reflexzones te prikkelen worden de bijbehorende delen in het lichaam weer in evenwicht gebracht. Dit kan je door middel van een actieve of een ontspannende massage bewerkstelligen.

Een Voetreflexmassage bevordert de bloedsomloop in voet en onderbeen, vermindert pijn, stimuleert de organen hun taak te doen en werkt preventief. Een Voetreflexmassage werkt heel ontspannend, ook voor mensen die er niet van houden om onder hun voeten aangeraakt te worden! Een voetreflexmassage duurt ongeveer 30 minuten.

Zwangerschapsmassage

Massage voor aanstaande moeders. Rugpijn, nekpijn , stress, vocht vasthouden, slecht slapen of bekkenpijn zijn allemaal kwalen die kunnen ontstaan door uw zwangerschap. Zwangerschapsmassage kan helpen om deze klachten te voorkomen en te verhelpen. Ook als u geen klachten heeft is het een zalig moment voor uzelf!

Als u graag eens uw zwangere lichaam een moment van ontspanning wilt geven, uw bekken en onderrug op een comfortabele manier gemasseerd wilt hebben, eindelijk dat vocht uit uw benen kwijt wilt of gewoon eens lekker verwend wil worden door middel van een lichaamsbehandeling dan kunt u bij mij terecht.

Voor de zwangerschapsmassages heb ik een speciale massagetafel waardoor u eindelijk eens comfortabel op uw buik kunt liggen! De tafel heeft een buikuitsparing met een ondersteuning waardoor uw buik niet in de lucht hangt maar prettig ondersteunt wordt tijdens de behandeling. Ook is er een uitsparing voor uw borsten.

Postnatale massage /massage na je zwangerschap/ massage om te ontzwangeren

Wat heerlijk dat je na een maand of 9 een prachtig mensje op de wereld hebt gezet! Jouw baby wordt waarschijnlijk omringd met de beste zorgen, aandacht, het lekkerste eten en zachte kleding. Veel moeders vergeten wel eens om in deze

periode ook goed voor zichzelf te zorgen. Vaak heb je nog last van je hormonen en moet je nog erg wennen aan de rol van moeder of aan de rol van moeder van meerdere kinderen. Ik weet er als moeder van 2 dochters alles van hoe je jezelf hier in kan verliezen.

En of je nou een zware of makkelijke zwangerschap en bevalling hebt gehad, het heeft je toch de nodige energie gekost. Daarna volgen er over het algemeen toch een flink aantal slapeloze nachten en slokt de verzorging van je nieuwe kindje veel tijd op. Slaap en rust die je nou juist zo goed kan gebruiken om je lichaam weer te laten herstellen en weer tot jezelf te komen.

Ook het dragen en voeden van je kindje kan de nodige spierspanning met zich meebrengen, waardoor je last van je nek en schouders kunt krijgen.

Het even tijd maken voor jezelf om je weer energiek, ontspannen en fit te voelen is juist nu zo belangrijk. Na al het harde werken is het weer eens tijd om jezelf te verwennen!

Ik houd als regel aan dat je 9 weken na de geboorte weer gemasseerd kan worden. Als je eerder wilt kan je dit natuurlijk met mij overleggen.

De-Stress massage

Bij deze behandeling is het de bedoeling dat de overtollige energie wordt afgevoerd uit het hoofd en dat de aandacht en energie worden teruggebracht in het lichaam. De klachten die ontstaan zijn door de stress van bijvoorbeeld werk, kinderen, zorgen voor anderen gaan vaak in je lichaam zitten. Hierdoor ontstaan er allerlei klachten die je belemmeren om te kunnen doen wat je graag zou willen. Door deze klachten op een mentaal en lichamelijk vlak aan te pakken garandeer ik je dat je je compleet anders zal voelen na deze behandeling. De behandeling zal bestaan uit een mix van allerlei massage therapie technieken die ik in de loop der jaren ben gaan gebruiken. Het kan dus variëren van klassieke massage met gebruik van triggerpoint en shiatsu technieken of een combinatie met warme stenen enz. Het ligt helemaal aan jouw situatie en daar stem ik de behandeling op af. Wacht dus niet langer om samen met mij jouw stress aan te pakken!

Stonenergy – LaStone therapy

Deze therapie is ontwikkeld door Mary Nelson uit Tucson, Arizona (VS). LaStone Therapy™ is de originele Hot en Cold stone massage. Deze therapie is gebaseerd op het eeuwenoude “wisselbaden” systeem. Door het gebruik van afwisselend warme basaltstenen en gekoeld marmer is het effect op je lichaam ontspannend of opwekkend. Ook voor klachtenbehandeling is dit een prima therapie.

Het verschil met een “hotstone” massage is het gebruik van koude stenen i.p.v. alleen maar met warme stenen te werken. Je kan je voorstellen dat als je in een sauna gaat zonder daarna je lichaam af te koelen, je lichaam gekookt is. Je geeft je lichaam niet de kans om weer te herstellen.

Deze vorm van massage is een geweldig cadeau aan jezelf !! Zoals Mary Nelson zo mooi zegt: Your body is at the gym and your mind is at the beach…. Voor meer informatie kunt u kijken op www.stonenergy.nl.

Meridiaantherapie

Ook hier ga ik weer holistisch te werk. De massagetechnieken die voor meridiaan therapie gebruikt worden zijn dezelfde als bij ontspanningsmassage. Het verschil zit in de wijze waarop er naar een klacht gekeken wordt. Het kan zijn dat je last van je rug hebt maar dat ik n.a.v. mijn behandelplan je arm zal gaan masseren. Dit heeft te maken met de verstoring in de betreffende meridianen en bijbehorende accupunctuurpunten. Ik begin met een uitgebreide anamnese met daarna een (bindweefsel)onderzoek. Aan de hand hiervan maak ik een behandelplan, hierin komt te staan welke meridiaan of meridianen er behandeld gaan worden en op welke manier (gestimuleerd of gesedeerd). Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een groot litteken op je kuit verstorend gaat werken op een meridiaan die op je hoofd loopt waardoor je voortdurend last hebt van hoofdpijn. Door de betreffende meridiaan te masseren kan de energie weer doorstromen door de meridiaan waardoor de klacht verdwijnt.

Kindermassage

Bij kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren, het gaat om een zachte aanraking. Door deze aanraking leren kinderen van onze handen allereerst respect. Kindermassage sterkt, het maakt kinderen minder kwetsbaar. Het heeft een positieve werking op allerlei lichaamsprocessen, denk hierbij aan zenuw-,darmstelsel enz. Ook kinderen die erg actief zijn kunnen baat hebben bij een ontspannende massage. Ze leren hierdoor om rustig en ontspannen te zijn. Het tegenovergestelde is ook mogelijk, kinderen met een lage energie kunnen energierijker worden. Kinderen krijgen door massage een goed lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen. Ik masseer de kinderen met een massage olie waaraan ik een essentiële olie heb toegevoegd. Hiervoor gebruik ik mandarijn (Citrus reticulata)

van Volatile. Deze olie is goed voor de huid, de spijsvertering en tegen slapeloosheid. En mijn kinderen vinden deze olie erg lekker ruiken.

Kayotima® Shiatsu

Shiatsu is een massage techniek afkomstig uit Japan, deze techniek is in verschillende vormen over de hele wereld uitgewaaierd. In Nederland is de techniek Kayotima®Shiatsu ontwikkeld. De behandeling wordt voornamelijk door druk met de duimen en vingers op accupunctuurpunten gegeven. In principe wordt het gehele lichaam behandeld, deze behandeling duurt ongeveer een uur. De behandeling is gericht op de botten, pezen, bloed-en lymfevaten, zenuwstelsel, meridianen alsook op de geest. Het betreft hier dus een holistische behandeling. De door mij gegeven Kayotima Shiatsu vind plaats op de massagebank en niet op de grond. De behandeling wordt uitgevoerd door de kleding heen, waarbij strakke kleding losgemaakt, en er niet al te dikke kleding gedragen moet worden. Redenen om een Kayotima Shiatsu te ondergaan zijn: rsi, gewrichts-en spierklachten, stress, circulatiestoornissen en natuurlijk preventie.

Moxa therapie

Moxa is een kruid, genaamd bijvoetskruid, dit kruid kan op allerlei manieren worden gebruikt waaronder een stick die aangestoken wordt, losse kruiden met gember en knoflook op je lichaam en als thee. De behandeling die ik aanbied is degene met de moxa stick, deze ziet eruit als een sigaar met een brandende punt. De moxa stick wordt enkele centimeters boven je lichaam gehouden op de punten waar dit nodig is. Deze warmte dringt diep in je lichaam binnen. Het wordt gebruikt ter ontspanning, bij koudheid, vermoeidheid, blessures, littekens, blokkades, gewichtspijnen en nog veel meer. Ik kan het als losse behandeling geven of ter aanvulling op een massage. De zachte, verzorgende, stimulerende en verwarmende behandeling met moxa helpt om je lichaam en geest weer in balans te brengen.

Een van de bijzondere toepassingen van moxa is die bij baby’s in stuitlig. Door een studie van de JAMA (Journal of American Medical Association) over moxa therapie bij zwangere vrouwen in het westen is er in Nederland veel belangstelling gekomen voor deze behandeling. Door deze pijnloze behandeling is de kans dat de baby nog spontaan draait 75 % hoger dan normaal. De behandeling kan gedaan worden tussen de 33e en 36e week.

Massage op locatie voor bedrijven

U kunt ook een massage op locatie boeken, of in uw bedrijf. De massages kunnen gegeven worden op de massagebank of op een massagestoel. Het kan gaan om ontspanningsmassages of RSI preventieve massages.

Ook kunt u massages boeken als u een feestelijke gelegenheid heeft, bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, sportevenement of een vriendinnenparty. Voor dit soort massages kom ik samen met een andere professionele masseuse uw evenement tot een succes maken!

Voor massages op locatie moet er minstens 4 uur geboekt worden. Voor tarieven, ideeën en andere informatie kunt u een e-mail sturen naar relax@meleva.nl.

Get in touch!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op.

Adres

De Slufter 128

2134 XK Hoofddorp

Valkenburgerlaan 73

2103 AM Heemstede

Contact

T: +31 654964054

E: relax@meleva.nl